Kışın bağışıklığı güçlendiren meyveler: “Günde bir tanesi doktoru uzak tutar”

Kış ayları geldiğinde sağlığımızı korumak önem kazanıyor. Soğuk hava, grip ve diğer hastalıkların artma riskini beraberinde getiriyor. Bağışıklık sistemimizi güçlü tutmanın en kolay yollarından biri ise meyve tüketmek.

Portakal

Portakal, C vitamini açısından zengin bir meyve olmasıyla bilinir. Beyaz kan hücrelerinin üretimini artırmaya yardımcı olan C vitamini, enfeksiyonlara karşı önemli bir koruma sağlar. Ayrıca cildi nemlendirir ve sağlıklı tutar. Günde 1-2 orta boy portakal tüketmek bağışıklık sisteminizi güçlü tutmanıza yardımcı olabilir.

  • Taze portakal dilimleri atıştırarak veya portakal suyu içerek tüketebilirsiniz.

Nar

Nar, antioksidanlar açısından zengin bir meyvedir. Polifenoller içeren nar, vücudu serbest radikallerden korur ve bağışıklık fonksiyonunu destekler. Ayrıca iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Nar çekirdeği tüketmek, sağlığınız için faydalı olabilir.

  • Salatalarınıza nar çekirdeği serpiştirebilir veya smoothie’lere ekleyebilirsiniz.

Kivi

Kivi, C vitamini, K vitamini ve E vitamini gibi besin maddeleri açısından zengindir. Sindirimi düzenler, besinlerin emilimini arttırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Öğle yemeklerinizde veya meyve salatalarınızda kivi tüketebilirsiniz.

Guava

Guava, C vitamini açısından zengin olmasıyla bilinir. Ayrıca lif içeriğiyle bağırsak sağlığını destekler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Günde bir orta boy guava tüketmek faydalı olabilir.

  • Tuz veya acı biberle tüketebilir, ya da meyve suyu yapımında kullanabilirsiniz.

Elma

Elma, flavonoidler açısından zengin bir meyvedir ve bağışıklık sistemini destekler. Ayrıca sağlıklı bir bağırsak için yararlı lifler içerir. Elmaları dilimleyerek ya da salatalara ekleyerek tüketebilirsiniz.

  • Elmaları fıstık ezmesi ile eşleştirerek veya fırında pişirerek tüketebilirsiniz.

Related Posts

Bayramda tatlıdan vazgeçmeyin! Doğru tüketilire yağ yapmıyor, göbek eriten yürüyüş

Kurban Bayramı’nda akraba ziyaretleri, kalabalık sofralar ve tatlı ikramları kaçınılmaz hale geliyor. Ancak art arda tüketilen şerbetli tatlılar mide problemlerinden kan şekeri dalgalanmalarına kadar pek çok sağlık sorununu tetikleyebiliyor. Uzman Diyetisyen Ceren Turan, bayram tatlılarını keyifle yiyebilmek için porsiyon kontrolü, zamanlama ve doğru tercihler gibi birçok önemli detaya dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Bayram sofrası keyif mi, kâbus mu? Uzmanından 10 altın tavsiye

Diyetisyen Yıldız Melek Aksoylu, Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et, tatlı ve hamur işi tüketiminin sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekerek, bayram sürecinde sağlıklı beslenmenin püf noktalarını paylaştı.

Uzun süre oturmak beyninizi küçültüyor olabilir

ABD’de yapılan yeni bir araştırmaya göre, uzun süre oturmak yalnızca fiziksel sağlığı değil, beyin yapısını da olumsuz etkiliyor. Araştırmaya göre, günlük egzersiz yapılması bile bu etkiyi tamamen ortadan kaldıramıyor.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Uzmanı uyardı: 50 yaş sonrasında görme kaybına neden olabilir!

Sarı nokta hastalığı, 50 yaş ve üzerindeki bireylerde sıkça görülen ve görme kaybına yol açabilen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, erken teşhisle bu kaybın önüne geçilebileceğini belirtti.