Üreticiyi bitirecek bir hamle daha ithal marul

Yerli Marul Üreticileri İthalata Karşı İsyan Ediyor

İran ve Mısır’dan ithal edilen marul, yerli üreticileri zor durumda bırakıyor. Üreticiler, ithal marulun kendi maliyetlerinin altında satıldığını ve rekabet edemeyecek durumda olduklarını dile getiriyor. Yeni Yol Grup Başkanvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin’in Tarsus ilçesinde göbek marul yetiştiren bir çiftçinin isyanına destek verdi ve hükümeti eleştirdi:

Marul Üreticileri İthalata Karşı Ayaklanıyor

Ekmek, “Pamuk ve buğday ithal ederek çiftçiliği yok ettiniz. Şimdi de marul ithal ederek bağ bahçeciliğini bitirmek mi istiyorsunuz?” dedi. Tarsus’ta marul üreten bir çiftçi, şikayetlerini şu şekilde dile getirdi: “Aralık, ocak ve şubat aylarında İran ve Mısır’dan yapılan ithalat bizi zor durumda bırakıyor. Bu ülkeler çiftçilerine büyük teşvikler sağladığı için, ithal marul bile maliyetimizin altında satılıyor.”

Ekonomiye Zarar Veren İthalat Politikaları

Mersin Milletvekili Ekmen, çiftçilerin isyanına destek vererek şunları söyledi: “Canlı hayvan ithal ederek hayvancılığı bitirdiniz. Pamuk ve buğday ithal ederek çiftçiliği öldürdünüz. Şimdi de marul ithal ederek bağ bahçeciliği alanını kapattınız. Bu doğru değil.” Ekmen, ithalatın tarımı ve çiftçileri nasıl olumsuz etkilediğini vurgulayarak, “Gıda enflasyonu ithalatla çözülmez. Destekler yetersiz, girdi maliyetleri yüksek. Doğru politikalar izlenmeli.”

‘Gıda Enflasyonu Yerli Üretimle Azaltılabilir’

Mehmet Emin Ekmen, gıda enflasyonunun yerli üretimle çözülebileceğini belirtti. Ekmen, “Gıda enflasyonu, çiftçi ve üretim maliyetlerini destekleyerek azaltılabilir. Girdi maliyetleri düşürülmeli, çiftçilere destek sağlanmalı. Doğru politikalar uygulanmalı ve çiftçiler tarımdan kopartılmamalı.”

Related Posts

Bayramda şehirler arası otobüs firmalarına 25,8 milyon ceza kesildi

Bayramda şehirler arası otobüs firmalarına 25,8 milyon ceza kesildi

Milyonların gözü 3 Temmuz’da: Memur ve emekli zammı için masadaki üç rakam

Milyonların gözü 3 Temmuz’da: Memur ve emekli zammı için masadaki üç rakam

Tavuk eti üretimi nisanda arttı

Türkiye genelinde tavuk eti üretimi, nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 23,5 artarak 237 bin 567 tona yükselirken, tavuk yumurtası üretimi yüzde 9,1 azalışla 1 milyar 551 milyon 765 bine geriledi.

İsrail’in İran’a saldırmasından sonra petrol fiyatları uçuşa geçti

Petrol fiyatları, İsrail’in İran’a saldırı düzenlemesinin ardından yüzde 7’den fazla yükseldi.

Almanya’nın büyüme tahmini yukarı yönlü revize edildi

Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), Almanya’nın büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti. Küresel ticaret savaşından dolayı belirsizlik içinde olan piyasalara rağmen Almanya ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü.

Çin otomotiv sanayisinde çift haneli büyüme rüzgarı

Çin Otomobil Üreticileri Birliği CAAM verilerine göre, Çin’de araç satışları Mayıs 2025’te bir önceki yıla göre %11,2 artışla 2 milyon 686 bin adede ulaştı. Bu yükseliş, Nisan ayındaki %9,8’lik artışın ardından otomotiv sektöründeki ivmenin sürdüğünü …