Hamilelikte Sigara İçilir Mi?

Hamilelikte Sigara İçmenin Zararları

Hamilelik döneminde sigara içmek, doğacak bebekte ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Sigara içmenin bebek üzerindeki zararları göz ardı edilmemelidir.

Hamilelikte Sigara Güvenli Değildir

Sigara içmek, hamilelikte bebeğe zarar veren kimyasalların direkt olarak geçişine sebep olabilir. Bu sebeple, hamilelikte sigara içmek tamamen bırakılmalıdır. Sigarayı bırakmak mümkün değilse, mümkün olduğunca azaltılması önerilir. Ancak en iyisi sigarayı bırakmaktır, çünkü sigara içen annelerin bebekleri daha düşük doğum ağırlığına, solunum problemlerine, davranış sorunlarına ve diğer ciddi sağlık sorunlarına maruz kalabilir.

Anne Sütündeki Nikotin Miktarı

Anne sütündeki nikotin, karbonmonoksit ve diğer zararlı kimyasalların miktarını artırabilir. Bu yüzden emziren annelerin sigara içmemesi önemlidir. Sigara içmek, bebeğin gelişimini olumsuz etkileyebilir ve bağışıklık sistemini zayıflatabilir. Emziren annelerin sigara içmesi durumunda, bebeğin sigaradan etkilenme riski daha fazladır ve bu da solunum problemleri, hiperaktivite gibi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Doğum Sonrası Riskler

  • Düşük doğum ağırlığı: Sigara içen annelerin bebekleri, normal doğum ağırlığına göre daha düşük doğum ağırlığına sahip olabilir ve bu durum bebekte sağlık sorunlarına neden olabilir.
  • Erken doğum: Sigara, erken doğum riskini artırabilir ve bu durumda bebeğin sağlık sorunları yaşama olasılığı yüksektir.
  • Düşük doğum: Sigara içmek, düşük doğum riskini artırarak bebeğin hayatını tehlikeye atabilir.
  • Solunum problemleri: Sigara içen annelerin bebekleri, solunum problemleri yaşama olasılığı daha yüksektir ve bu durum solunum yolları hastalıklarına yakalanma riskini artırabilir.

Hamilelikte sigara içmek, anne ve bebek üzerinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir ve bu sebeple sigaradan uzak durulması önemlidir.

Editör – Erkan Doğan

Related Posts

18 bin sağlık personeli ataması yapılacak: Bakan Memişoğlu tarih verdi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bakanlığına yapılacak sağlık personeli atamalarına ilişkin, “Ekim ayında 18 bin atama için ilanımız olacak ve alım yapacağız.” dedi.

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?  Yaz aylarında soğuk içecek tüketiminin arttığını belirten uzmanlar, içeceklere konulan buzların besin zehirlenmesine neden olabileceğini söylüyor.

Sabit kur ilaç krizini derinleştiriyor; psikiyatri tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar piyasada bulunamıyor

Sabit kur ilaç krizini derinleştiriyor; psikiyatri tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar piyasada bulunamıyor

Denize girmeden önce bir daha düşünün! Hayatınız risk altında

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Turhan, kalp hastalarına yaz sıcakları konusunda uyardı. Prof. Dr. Turhan, “Kalp hastalarının soğuk suya aniden girmeleri kalp krizi, ritim bozukluğu veya bayılma riskini artırabilir, bu yüzden soğuk suya ayak bileklerinden başlayarak yavaş yavaş girmeleri gerekir” dedi.

Sigara ve alkol kullanımında ‘kanser’ tehlikesi

Doç. Dr. Zeynep Gümrükçü, yoğun sigara ve alkol tüketiminin ağız kanserine davetiye çıkardığını belirterek, “Özellikle sigara kullanımında çok yaygın görülen alt dudak yaraları, 2 hafta veya çok daha uzun süre geçmeyen yaralar bizi korkutuyor. Bu dokulardan biyopsi alıyoruz. Ve maalesef kanser hücreleriyle karşılaşıyoruz” dedi.

Gebelikte yapılıyor, doğumdan sonra hayat kurtarıyor!

Gebelikte yapılan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonraki ilk aylarda karşılaşabilecekleri ciddi solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyor. Aşı, artık rutin bağışıklama programında yer alıyor. Uzmanlar zamanlamaya dikkat çekti.