Sigara ve alkol kullanımında ‘kanser’ tehlikesi

Ağız Kanseri ve Sigara İlişkisi

Ağız kanseri, yoğun sigara ve alkol tüketimiyle birlikte ağız içinde oluşan ve uzun süre geçmeyen yaraları tetikleyebilir. RTEÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nden Doç. Dr. Zeynep Gümrükçü, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu. Gümrükçü, sigara ve alkol kullanımının ağız kanserine yol açabileceğine dikkat çekerek, özellikle alt dudak yaralarının ciddiye alınması gerektiğini belirtti. Ağız kanserinin ağrısız ve sinsi ilerlediğini vurgulayan Gümrükçü, erken teşhisin çok önemli olduğunu söyledi.

‘Estetik, Fonksiyonel ve Psikolojik Etkileri Olabilir’

Ağız kanserinin hem estetik hem de fonksiyonel kayıplara neden olabileceğini ifade eden Doç. Dr. Gümrükçü, bu tür durumlarda geniş kapsamlı tedaviler gerekebileceğine dikkat çekti. Hastaların sadece ağızlarıyla değil, genel sağlıklarıyla da ilgilenmeleri gerektiğini belirten Gümrükçü, ağız kanserinin psikolojik etkilere de yol açabileceğini söyledi.

‘Erken Teşhis Hayati Önem Taşır’

Gümrükçü, kişilerin düzenli olarak diş hekimine kontrole gitmeleri gerektiğini vurgulayarak, alkol, sigara ve madde kullanımıyla ilgili bilinçlendirme çalışmalarının önemini vurguladı. Ağız içinde uzun süre geçmeyen yaraları olan kişilerin vakit kaybetmeden diş hekimine başvurmaları gerektiğini belirten Gümrükçü, erken teşhisin hastalığın seyrini olumlu yönde etkileyebileceğini dile getirdi.

Related Posts

18 bin sağlık personeli ataması yapılacak: Bakan Memişoğlu tarih verdi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bakanlığına yapılacak sağlık personeli atamalarına ilişkin, “Ekim ayında 18 bin atama için ilanımız olacak ve alım yapacağız.” dedi.

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?  Yaz aylarında soğuk içecek tüketiminin arttığını belirten uzmanlar, içeceklere konulan buzların besin zehirlenmesine neden olabileceğini söylüyor.

Sabit kur ilaç krizini derinleştiriyor; psikiyatri tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar piyasada bulunamıyor

Sabit kur ilaç krizini derinleştiriyor; psikiyatri tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar piyasada bulunamıyor

Denize girmeden önce bir daha düşünün! Hayatınız risk altında

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Turhan, kalp hastalarına yaz sıcakları konusunda uyardı. Prof. Dr. Turhan, “Kalp hastalarının soğuk suya aniden girmeleri kalp krizi, ritim bozukluğu veya bayılma riskini artırabilir, bu yüzden soğuk suya ayak bileklerinden başlayarak yavaş yavaş girmeleri gerekir” dedi.

Gebelikte yapılıyor, doğumdan sonra hayat kurtarıyor!

Gebelikte yapılan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonraki ilk aylarda karşılaşabilecekleri ciddi solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyor. Aşı, artık rutin bağışıklama programında yer alıyor. Uzmanlar zamanlamaya dikkat çekti.

Hamilelikte Sigara İçilir Mi?

Hamilelikte sigara içilir mi? Hamilelikte sigara içmenin özellikle doğacak bebekte önemli sağlık sorunları yaratıyor.