Zımba gibi bir bağışıklık için 3 yöntem! Tüm salgınlarla savaşmak mümkün

Çeşitli meyve ve sebzeler açısından zengin, dengeli bir beslenme, bağışıklığı desteklemenin önemli bir bileşenidir. Bunun nedeni, meyve ve sebzelerin, bağışıklık sistemini güçlendiren bir gıdanın besin kriterlerinin çoğunu karşılamasıdır.

1- Su

En iyi nemlendirici olan su, bağışıklık sistemi de dahil olmak üzere hemen hemen her vücut sistemini destekler. Bunun nedeni vücutta oynadığı birçok rolden birinin atıkların uzaklaştırılmasına ve detoksifikasyona yardımcı olmasıdır.Su, hastalığa yol açabilecek istenmeyen patojenlerin temizlenmesine yardımcı olur. Ayrıca istenmeyen mikroorganizmalara karşı ilk savunma hattımız olan ciltte, gözlerde, ağızda ve burunda nemli, sağlıklı koruyucu dokuların korunmasına yardımcı olur.

2- Lif

Vücuttaki en etkili bağışıklık modülatörlerinden biri, kalın bağırsakta yaşayan bir trilyondan fazla mikroorganizmadan oluşan bir topluluk olan bağırsak mikrobiyomudur. Aslında bağırsak mikrobiyomu, tip 2 diyabetten kalp hastalığına ve hatta egzamaya kadar çeşitli kronik hastalıkların yanı sıra grip ve soğuk algınlığı gibi akut hastalıkların ortaya çıkışıyla da bağlantılıdır.

Lif, özellikle de çözünür lif, mikrobiyomdaki sağlıklı bağırsak bakterilerimiz için bir prebiyotik veya besin görevi görerek toplumun güçlü ve işlevsel kalmasına yardımcı olur.

3- Vitaminler

Çinko, demir ve selenyum gibi vitaminler de bağışıklık sistemini destekler. Çinko gibi mineraller bağışıklık hücrelerimizin büyümesini ve normal işleyişini desteklemeye yardımcı olurken selenyum beyaz kan hücresi üretimini artırır.

Eğer beslenirken tüm bu detaylara su, vitamin ve lif alımının miktarına dikkat eder ve bunu bir yaşam şekli haline getirirseniz bağışıklık sisteminizin çökmesi neredeyse imkansız; hastalıklara karşı savaşıp kazanmamanız kaçınılmazdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x